Start molenseizoen Hardenberg

Het molenseizoen van stadskorenmolen De Oelemölle in Hardenberg begint zaterdag 6 april 2024. De molen is die dag te bezichtigen van 13.00 tot 16.00 uur. De ‘officiële opening’ is op 11 mei, tijdens de Nationale Molendag. Dan worden de camera’s in gebruik genomen die bezoekers op de begane grond laten zien wat er op de bovenste verdiepingen gebeurt. De aanschaf en aanleg is onder meer mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rabobank Vaart en Vechtstreek en de firma Loohuis.

Die dag kan ook de nieuwe handmolen in gebruik worden genomen, een zogenoemde kweern. Die is speciaal gemaakt door molensteenmakerij Titulaer in Malden en is bedoeld om de jeugd zelf meel te laten malen. Dit educatief project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente Hardenberg. (de ingebruikname wordt uitgesteld tot de Overijsselse Molendag!)

Tijdens het molenseizoen, dat loopt tot eind oktober, is de Oelemölle iedere zaterdag gratis toegankelijk van 13.00 tot 16.00 uur. Vrijwilligers leiden de bezoekers rond, het molenwinkeltje is geopend en er is koffie en thee te koop. Om de huidige vrijwilligers een beetje te ontlasten hoopt de molenwerkgroep van de Historische Vereniging Hardenberg enkele nieuwelingen te kunnen begroeten.