Nieuws

Ingebruikname camera’s

Zaterdag 11 mei zijn de camera’s in de Oelemölle officieel in werking gesteld door oud-buurtbewoner Rick Brink. De aanschaf was mogelijk dankzij een gift van de Rabobank en het bedrijf Loohuis. Hierdoor kunnen nu ook mensen die niet de zolders kunnen bezoeken toch zien wat er zich in de molen afspeelt.

Dit gebeurde tijdens de Nationale Molendag, waaraan behalve door de vele vrijwilligers belangeloos werd meegewerkt door Jasper Nijman (midwinterhoorn), Jan Ranter (geveltekens) en de band Tokkelroom.

Later die dag ontvingen we het trieste bericht dat de eregast Rick Brink plotseling was overleden. Wij leven mee met de familie Brink en wensen zijn naasten veel sterkte toe.

Start molenseizoen Hardenberg

Het molenseizoen van stadskorenmolen De Oelemölle in Hardenberg begint zaterdag 6 april 2024. De molen is die dag te bezichtigen van 13.00 tot 16.00 uur. De ‘officiële opening’ is op 11 mei, tijdens de Nationale Molendag. Dan worden de camera’s in gebruik genomen die bezoekers op de begane grond laten zien wat er op de bovenste verdiepingen gebeurt. De aanschaf en aanleg is onder meer mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rabobank Vaart en Vechtstreek en de firma Loohuis.

Die dag kan ook de nieuwe handmolen in gebruik worden genomen, een zogenoemde kweern. Die is speciaal gemaakt door molensteenmakerij Titulaer in Malden en is bedoeld om de jeugd zelf meel te laten malen. Dit educatief project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven van de gemeente Hardenberg. (de ingebruikname wordt uitgesteld tot de Overijsselse Molendag!)

Tijdens het molenseizoen, dat loopt tot eind oktober, is de Oelemölle iedere zaterdag gratis toegankelijk van 13.00 tot 16.00 uur. Vrijwilligers leiden de bezoekers rond, het molenwinkeltje is geopend en er is koffie en thee te koop. Om de huidige vrijwilligers een beetje te ontlasten hoopt de molenwerkgroep van de Historische Vereniging Hardenberg enkele nieuwelingen te kunnen begroeten.

Afblazen

De Reest en Vechtbloazers hebben het midwinterhoornseizoen afgeblazen op Driekoningen (6 januari) bij onze molen.

De weemoedige klanken die de bloazers produceerden (de jongste deelneemster 19 jaar, de oudsten 70+) werden vanaf de molentrans over Heemse en Hardenberg gestrooid

Midnight Walk 2023

De Oelemölle was vrijdag 15 december 2023 een van de stopplaatsen tijdens de Midnight Walk van Rotary Hardenberg. Honderden ouders met kinderen en grootouders met kleinkinderen hebben de molen bezocht en genoten van de muziek van The Unstoppables.
(8 afbeeldingen)

mnw01
mnw02
mnw03
mnw04
mnw05
mnw06
mnw07
mnw08
previous arrow
next arrow

Midnightwalk

De Oelemölle is vrijdag 15 december 2023 een van de stopplaatsen tijdens de Midnightwalk van Rotary Hardenberg.

De Midnightwalk is een wandeling door Hardenberg vól belevenissen. Je loopt een route van ruim 6 km door het centrum (en omgeving) van Hardenberg, door diverse gebouwen en langs andere bezienswaardigheden.

Zie:
https://www.midnightwalkhardenberg.nl

Van 18.30 tot ongeveer 22.30 uur kunnen de wandelaars in de molen genieten van het duo The Unstoppables (Jacobien Dijkstra – dwarsfluit + Nico Arkes – gitaar).

De ster in top

Zaterdag 2 december hebben de molenaars de Oelemölle-ster bevestigd aan een van de wieken, waardoor de molen in december een richtpunt is voor degenen die naar Hardenberg-centrum willen reizen.

ster01
ster02
ster03
ster04
ster05
ster06
ster07
ster08
ster09
ster10
ster11
PlayPause
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow